Afkoken

Gereedschap en technieken waarbij je de brander gebruikt zoals solderen, gieten en smelten
Herman
Actief lid
Actief lid
Berichten: 233
Lid geworden op: dinsdag 03-03-2009, 14:31
Ervaring: Amateur (geen cursist)
Woonplaats: Eindhoven

Re: Afkoken

Berichtdoor Herman » donderdag 13-12-2018, 15:36

Hallo Fred.
Hoe gevaarlijk zijn de dampen van Borax , wel het Borax dat wij gebruiken is een mengsel van Natriumboraat ( een zout ) en Boorzuur , ik verwacht dat dit product zo ontstaat bij de bereiding . , Het Boraad en of het Boor wat er in zit is niet echt gezond voor de mens ,veel producten die vroeger gebruikt werden met boor, zoals oogdruppels ( Boorwater ) en ontsmettings vloeistof en boorzalf , mogen niet meer gebruikt worden .
Dus de dampen die ontstaan bij het verhitten van Borax , zijn niet om te juichen het wordt dan ook aangeraden om afzuiging te gebruiken .
Daar staat tegenover dat nog nooit is aangetoond dat zilver en of goud smeden ooit besmetting hebben opgelopen van Boor bij het uit oefenen van hun werk .
Het vervelende is dat er geen goed alternatief is voor het Borax , het is goedkoop en het werkt goed , als je naar de fysische eigenschappen kijkt dan smelt het zout ergens rond de 750 gr celsius en gaat het product koken bij ~~1500 Gr celsius , je mag verwachten dat tot deze temperatuur nauwelijks sprake zal zijn van verdamping en daar kom je niet snel terecht .
Oppassen blijft noodzakelijk .
Gr herman
Geinteresseerd in verwerken van zilver,
steen, hout en ontwerpen maken m.b.v.
deze materialen.

Advertentie

Terug naar “Solderen en gieten”

Wie is er online

Gebruikers op dit forum: Geen geregistreerde gebruikers en 0 gasten